KAMPANJ FÖR ETT ARBETARNAS HUS

Detta är en hälsning från arbetarföreningen Knegarkampanjen Slakthusområdet som ber fackklubbar och enskilda livsmedelsarbetare att ställa sig bakom en kampanj om ett ”Arbetarnas hus” i Larsboda. Knegarkampanjen är en partipolitiskt obunden förening driven av fackligt aktiva, öppen för alla som visar ett stöd för arbetarrörelsens bredare strävanden. Att ställa sig för kravet på ett Arbetarnas hus innebär inte att man automatiskt stödjer föreningen Knegarkampanjen, utan endast sakfrågan i sig.

Vad är Arbetarnas hus? Vår förening har ute på våra arbetsplatser sett ett behov av samlingspunkter för aktivitet och fritidsintressen. Det finns intresse av att organisera en fotbollsturnering för arbetare i området. Folk efterfrågar lokal för kampsport och gymträning. Så kanske behövs det lokal till en ny idrottsklubb? Det finns de som vill ha fester, luncher, fika eller samkväm som är lättillgängliga för sina kollegor i nära anslutning till jobbet. Intresse finns på oorganiserade fabriker att samlas nära arbetet och hjälpas åt för att starta upp nya fackklubbar. Även inhyrda vill ha en plats för sådana saker. Tjejer som bildar särskilda intresseföreningar kan tänkas ha nytta av en mötesplats nära till sitt arbetsställe. Tidningen Vaccsläppet söker redaktionslokal. Likaså Knegarkampanjen söker lokal. Vad som behövs är en samlingspunkt där vi alla ska – för en överkomlig penning – kunna tillgodose våra lokalbehov.

Knegarkampanjen har talat med projektledaren för flytten av Slakthusområdet till Larsboda, som har sagt att det är möjligt att anpassa projektet efter detta behov. Och vi behöver en plats att umgås på och diskutera ostört från chefernas vakande ögon och öron. En sådan plats kallar vi ”Arbetarnas hus”. Vi begär ett sådant som ett första steg för att få vår vilja tillgodosedd inför kommande slakthusflytt…

Klicka här och ladda hem namnlistor till din fackklubb!

Skärmavbild 2015-08-05 kl. 07.59.17

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s